مشاهده و انتخاب فهرست مطالب سایت
علایم و درمان سرطان سینه بدخیم

علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان بدخیم

حساسیت شدید و درد در سینه ها امکان دارد در خانم ها موجب نگرانی شود. خوب است بدانید همه توده ها لزوما حس سرطان سینه به فرد منتقل نمی کنند. توده های سرطانی در سینه، اغلب اوقات خوش خیم و غیر سرطانی هستند. متخصص می تواند با انجام سونوگرافی و ماموگرافی توده های بدخیم سینه را از نوع خوش خیم آن به آسانی تشخیص دهد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان بدخیم بپردازیم.               

علت ایجاد توده های پستانی چیست؟

قبل از اینکه به بررسی علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان بپردازیم باید بدانید دلایل زیادی وجود دارد که می تواند موجب ایجاد سرطان سینه شود. اکثر توده های بدخیم پستان، توده های جدیدی می باشند که بدون اینکه درد خاصی ایجاد کنند، بافت سینه را به شدت تحریک می کنند. از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده توده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد توده های غیر سرطانی که یکی از عوامل شایع سرطان سینه می باشد.
  • بیماری فیبروکیستیک پستان ممکن است در فرد بروز یابد.
  • ممکن است بافت آسیب دیده در فرد مشاهده شود در این شرایط برای تشخیص دادن تومورهای بدخیم پستان باید حتما نمونه برداری صورت بگیرد.
  • امکان دارد در بافت سینه عفونت شدیدی ایجاد شود.

دلیل ایجاد توده های پستان

دلیل ایجاد توده های پستان

علایم سرطان سینه بدخیم

علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان کمی دارای پیچیدگی می باشد. به یاد داشته باشید وجود توده در بافت سینه امکان دارد موجب ایجاد دردهای جزئی در شخص شود، ولی اگر توده های بدخیم به وجود آمده باشند، برخی اوقات این درد به طور ادامه دار و غیر طبیعی در فرد حس می شود. البته توجه داشته باشید تومورهای بدخیم پستان بیشتر مواقع بدون درد می باشند. در هر صورت، بعضی از علایم فیزیکی و ظاهری در پستان می توانند جزو علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان باشند. این علائم به شرح زیر می باشند:

  • به وجود آمدن توده بسیار سفت با لبه های نامنظم که به احتمال زیاد سرطانی هستند.
  • ایجاد توده های جدید و تازه در زیر بازو و اطراف استخوان ترقوه
  • به وجود آمدن بثورات پوستی که بیشتر با خارش، سوزش و قرمزی همراه هستند.
  • تورم در برخی از قسمت های سینه
  • ترشحاتی که در نوک سینه ایجاد می شوند اغلب اوقات خونی، قهوه ای، قرمز و زرد رنگ هستند.
  • توده به وجود آمده پس از به پایان رسیدن دوره عادت ماهانه به هیچ عنوان از بین نمی رود.
  • در فاصله بین دو عادت ماهانه درد سینه از بین نمی رود.
  • نوک پستان تغییر شکل می دهد.

 

اگر نشانه های بارز سرطان سینه را مشاهده کردید در خصوص علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان با دکتر هلاله خوشبخت بهترین متخصص سرطان سینه مشورت نمایید.

نشانه های سرطان پستان بدخیم

نشانه های سرطان پستان بدخیم

نشانه های توده های بدخیم سرطان پستان

گاهی علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان نیز وجود دارند، این نشانه ها عبارتند از:

  • رگ های روی سینه برجسته تر می شوند.
  • غدد لنفاوی در زیر بغل برجسته تر و بزرگ تر می شوند.
  • گاهی ممکن است وزن فرد به مرور زمان کاهش یابد.
  • پوست سینه تقریبا حالت پوست پرتقالی می شود.
  • یکی از توده های موجود در بافت سینه برجسته تر و بزرگ تر می شود.
  • سطح سینه ها دارای گودی های بسیار غیر طبیعی می شوند.
  • یکی از سینه ها از سینه دیگر بزرگ تر می شود. نامتقارنی پستان از حد معمول غیر طبیعی تر می شود.
  • چرخش و تو رفتگی نوک سینه ها به طرف داخل کشیده می شوند.

نحوه درمان سرطان پستان

همانطور که ذکر شد علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان کمی پیچیده و دشوار می باشد، اما شما نباید به هیچ عنوان نگران باشید. تومورهای سرطانی در اغلب موارد کوچک هستند و فرد هنوز درگیر درد در ناحیه غدد لنفاوی نشده است. البته امکان دارد به قسمت بسیار زیری از غده های لنفاوی نیز سرایت نماید. از اصلی ترین شیوه درمان سرطان سینه می توان به جراحی اشاره کرد. برای تخلیه سینه از جراحی ماستکتومی نیز استفاده می شود. انتخاب نوع جراحی به تصمیم خود فرد و نظر متخصص وابسته می باشد.

به یاد داشته باشید در این مرحله از سرطان سینه، غده های لنفاوی حتما باید مورد بررسی متخصص قرار بگیرند. علاوه بر این غدد لنفاوی و غدد لنفاوی نگهبان نیز باید بررسی شوند. گاهی اوقات متخصص می تواند از جراحی بازسازی سینه همزمان با جراحی برداشتن پستان نیز استفاده نماید. توجه داشته باشید اگر فرد به پرتو درمانی احتیاج داشته باشد، باید عمل بازسازی پستان را پیش از پرتو درمانی انجام دهد.

نحوه درمان سرطان سینه

نحوه درمان سرطان سینه

پرتو درمانی پس از جراحی سرطان سینه، انجام می شود و یک راه مناسب برای از بین بردن سلول های سرطانی به شمار می رود. البته به یاد داشته باشید در همه شرایط فرد به پرتو درمانی نیاز ندارد. انجام دادن یا ندادن این مورد را کادر درمانی می بایست تعیین نماید. اکثر متخصصین به فرد مبتلا، هورمون تراپی را توصیه می کنند. لازم به ذکر است اگر قطر توده سرطانی بیش از 1 سانتی متر باشد، بیمار باید شیمی درمانی انجام دهد.    

رادیوتراپی سرطان سینه

دو روش اصلی رادیوتراپی برای کاهش علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان کاربرد فراوانی دارد: رادیوتراپی داخلی و رادیوتراپی خارجی. به طور معمول در موارد زیر بهتر است بیمار از رادیوتراپی استفاده نماید:

  • زمانی که سرطان به قسمت های دیگر بدن نظیر استخوان یا مغز سرایت کرده باشد.
  • بعد از جراحی لامپکتومی یا برداشت توده و حفظ بافت سینه.
  • برای کاهش احتمال عود کردن بیمار در همان سینه یا در درون گره های لنفاوی مجاور
  • بعد از ماستکتومی به ویژه اگر تومور بیشتر از 5 سانت داشته باشد یا سلول های سرطانی در غدد لنفاوی دیده شود. علاوه بر این امکان دارد حاشیه عضلانی یا پوستی درگیر سرطان شده باشند.

رادیوتراپی سرطان پستان

رادیوتراپی سرطان پستان

رادیوتراپی چه زمانی باید انجام شود؟

به طور معمول تا زمانی که جراحی سرطان سینه انجام نشود ( که اغلب اوقات یک ماه یا کمی بیشتر از آن ممکن است طول بکشد) رادیوتراپی صورت نمی گیرد. شیمی درمانی بخشی از پروسه درمان محسوب می شود. پس از آن ممکن است رادیوتراپی تا هنگامی که شیمی درمانی انجام نشده باشد عقب بیفتد.

ایمونوتراپی سرطان سینه

ایمونوتراپی یک گزینه بسیار مناسب برای کاهش علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان به شمار می رود. در این شیوه درمانی از داروهای خاصی برای تحریک نمودن سیستم ایمنی بدن استفاده می شود. این یک روش مناسب برای از بین بردن سلول های سرطانی می باشد. متخصصین امکان دارد از ایمونوتراپی به تنهایی یا در کنار شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده نمایند.

داروهای ایمونوتراپی برای از بین بردن سلول های سرطانی به کار می روند. این داروها شامل متعادل کننده های سیستم ایمنی بدن می باشند.

رادیوتراپی سرطان پستان

رادیوتراپی سرطان پستان

چگونه ایمونوتراپی سرطان پستان را درمان می نماید؟

ایمونوتراپی موجب کاهش علایم سرطان سینه بدخیم و نحوه درمان سرطان پستان می شود. به یاد داشته باشید سلول های بدن دارای پروتئین هایی به اسم ایست بازرسی می باشند. تمام این تنظیم کننده های سیستم ایمنی به بدن اطلاع می دهند که سلول ها سالم هستند. خوب است بدانید ایست های بازرسی ایمنی می توانند به سیستم ایمنی این اجازه را دهند تا با سلول های آلوده مبارزه نمایند. پس از آن بافت های سالم درگیر حمله نمی شوند.

سلول های سرطانی شباهت زیادی به سلول های سالم دارند. سیستم ایمنی بدن امکان دارد آن را به عنوان سلول های مضر تشخیص ندهد تا وقتی که سرطان پستان رشد بیشتری داشته باشد. داروهای ایمونوتراپی می توانند به سیستم ایمنی بدن کمک کنند تا سلول های سرطانی از بین بروند. متخصصین گزینه های درمانی مختلف را برای بیمار تجویز می کنند. درمان به نوع سرطان سینه وابسته می باشد.

  داروهای ایمونوتراپی چه عوارض جانبی دارند؟

بهتر است بدانید داروهای ایمونوتراپی سرطان سینه امکان دارد اندکی اثرات جانبی به دنبال داشته باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی عوارض جانبی این داروها بپردازیم:

  • اسهال
  • یبوست
  • از دست دادن اشتها
  • بثورات پوستی
  • حالت تهوع
  • سرفه کردن
  • خستگی

عوارض جانبی داروهای ایمونوتراپی

عوارض جانبی داروهای ایمونوتراپی

توجه داشته باشید بعضی از افراد امکان دارد زمان تزریق وریدی داروها، یک واکنش تزریقی نیز داشته باشند. نشانه های آن ممکن است با آلرژیک نیز اشتباه گرفته شود. این نشانه ها عبارتند از:

  • تنفس بسیار دشوار
  • خس خس سینه
  • سرگیجه
  • خارش
  • بثورات پوستی
  • تب و لرز شدید
  • گر گرفتگی صورت

هورمون درمانی سرطان سینه

خوب است بدانید هورمون درمانی سرطان سینه نیز امکان پذیر می باشد. بیشتر داروهایی که در هورمون درمانی استفاده می شوند قرص ها هستند. البته به یاد داشته باشید برخی از آنها به شکل آمپول در داروخانه ها به فروش می رسند. در زنان پیش از دوران یائسگی به طور معمول قرص تاموکسیفن تجویز می شود. این دارو از عود کردن سرطان سینه جلوگیری می کند. اغلب اوقات بیمار باید پنج سال این داروها را مصرف کند.

لازم به ذکر است اگر خطر این نوع سرطان افزایش یافت بهتر است مصرف آن بیش از ده سال نیز ادامه داشته باشد. به یاد داشته باشید هورمون ها می توانند به تنظیم عادت ماهانه کمک نمایند، ولی برخی اوقات موجب رشد سلول های سرطانی نیز می شوند.          

هورمون درمانی سرطان سینه

هورمون درمانی سرطان سینه

درمان سرطان سینه بدخیم

بهترین راه درمان سرطان سینه از نوع بدخیم شیمی درمانی همراه با ایمونوتراپی می باشد. این روش درمانی درمان اصلی محسوب می شود که متخصصین امکان دارد داروهای مختلفی برای این نوع بیماری تجویز نمایند. ترکیب های آنتی بادی دارو نیز موثر هستند. در این نوع داروها، آنتی بادی دقیقا عملکرد یکسان با سیستم های هدایت دارند و می توانند به داروهای دیگر نیز وصل شوند. علاوه بر این داروها کمک می کنند تا بدون اینکه به سلول های سالم آسیب وارد شود، سلول های سرطانی از بین بروند.     

لوگوی وبسایت دکتر هلاله خوشبخت

4 دیدگاه ها

  1. المیرا محبی

    ممنون از اطلاعات کامل و مفیدتون . به لطف شما من سلامتین رو به دست آوردم. سرطان سینه

    پاسخ
  2. پرویز حاجی بکلو

    سلام وقت بخیر. خانم دکتر
    ما یک بیمار داریم که سرطان سینه از نوع بد خیم داره ومشکل اینجا هست که وارد سر شده و بعد از پرتو درمانی علائم شدید سردردو تشنج و بی‌حالی شدید دارن و درد بسیار زیاد در تمام ادمهای بدن … میشه راهنمایی بفرمایید.. سن بیمار نزدیک ۴۳ تا ۴۵ هست … ممنون راه درمانی هست

    پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلینیک و مطب دکتر خوشبخت متخصص درمان سرطان

لوگوی وبسایت دکتر هلاله خوشبخت

تهران - خیابان بهشتی - روبروی درب   متروی سهروردی - پلاک 155

شنبه : 3 عصر – 6 عصر

دوشنبه : 3 عصر – 6 عصر

چهارشنبه : 3 عصر – 6 عصر

به غیر ایام تعطیل و بین تعطیل - بعد از اخذ نوبت اینترنتی حتما تماس بگیرید و تاییدیه نوبت را از منشی مطب اخذ نمایید.